Novi Sad
27.08.2012.
15:55
Menadžerka Gradskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) Novi Sad Lidija Piroški saopštila je danas da najnovija politička dešavanja u Novom Sadu predstavljaju kriminalno i nasilno poništavanje izborne volje građana.
  • Cvet u kosi

    29.08.2012 08:22
    Vesele 90-te
    Preokret u Novom Sadu? Da li je to ono kad julovca postaviš za menadžera gradskog odbora, pa osvojiš 3% na lokalu? Ovo je mali grad, svako se zna, i sve se zna.
  • anonimus

    29.08.2012 07:07
    koji ludaci
    Dakle, Pavličić najviše doprineo stagniranju i NAZADOVANJU Novog Sada, mi ga ipak, ili baš zbog toga ( ! ) izglasali!
    Mislite da je formulacija "koji ludaci" iz naslova prejaka?
  • krticaa

    29.08.2012 06:35
    odlazite !!!
    Lično zbog nje i ‚‚zoranaNS‚‚ kao i ostalih članova gradskog odbora LDP-a koju naturio pokrajinski odbor novosađanima od 8% koliko je LDP osvojio za republičku skupčtinu uspeli su napraviti 4,5%.Da imaju samo malo obraza napustili bi stranku.
  • ŽivaNS

    28.08.2012 17:04
    Piroška sve što takne uništi
    Kuku,
    žena sahranila svoju firmu, sahranila LDP u Novom Sadu, a sad se pača di joj nije mesto. Gospoja bi da kroji vlast u Novom Sadu sa 0 (slovima: nula) odbornika.
  • LaLa

    28.08.2012 14:29
    Uspeh
    Porodica Piroski se 2000-te opredelila za JUL, kad je vec i Pavkovicu, Radetu Markovicu i Legiji bilo jasno da je to gotova prica.Prošle godine su napravili PREOKRET, opredelili se za LDP, i svoju sposobnost krunisali sa oko 3% podrske Novosađana.
    Najveci politicki uspeh ove "drugarice" ostaće 20-ak komentara na ovo sopštenje, koje je verovatno samo potpisala.
  • Dragana

    28.08.2012 10:48
    Diletantizam i nemoral
    Smešno je i tužno kada Piroški Lidija nekome drži lekcije iz morala.

    Na stranu to što joj neko drugi piše saopštenja, koja su puna opštih mesta i napisana samo da bi se nešto reklo. Pad LDP-a generalno, pokazuje i činjenica ta je u Novom Sadu menadžerka takva osoba.

    A o ponašanju u političkom delovanju nešto više bi sigurno mogao da nam kaže njen suprug koji je na izborima 2000. godine bio na listi JUL-a. Zamislite, šta može nekoga da natera da tih godina bude kandidat na izbornoj listi JUL-a. Samo i jedino finansijski interes i udruživanje zarad sticanja materijalne koristi. Odrvratno!
  • Radikal

    28.08.2012 10:20
    Svasta
    Gospodja prica gluposti. Svaka vecina je legitimna. Po njenoj logici nasilno je bilo i svako formiranje vlade izmedju DS i koalicionih partnera od 2000. do 2008. jer je SRS uvek osvajala najvise glasova na izborima. Cudi me toliki politicki amaterizam. Ko se dogovori imace vecinu i to je to, uvek je tako bilo.
  • PC

    28.08.2012 08:14
    Demokrate i demokratija
    Nasilje je bilo 2000 kad je gorela Skupstina, ovo danas je nesto sasvim normalno.Borba za vlast.
  • Nebojša Novi Sad

    28.08.2012 07:40
    DEMOKRATIJA
    Demokratija je kada oni koji imaju većinu naprave vlast sviđalo se to nekome ili ne. Pa veće je nasilje nad narodom bilo 2008 kada je DS spsila sebe ubacivanjem SPS u VLADU SRBIJE. Svakako volja građana Novog Sada nije bila da Igor Pavličić bude gradonačelnik, jer dosta je bilo kradonačenika koji su ojadili Novi Sad.
    O njegovom poštenju najbolji sud će dati policija i tužilaštvo uskoro.
  • tetka

    28.08.2012 07:33
    jeste...
    u pravu ste, jeste nasilno preuređivanje izborne volje Novosađana, ali Igor Pavličić je isto tako NA SILU NAMETNUT Novosađanima. Bez Božije volje i ničim izazvano, taj se čovek nalegao na nas!!!
  • Perica

    28.08.2012 06:09
    Nasilno preuzimanje vlasti
    Malo sutra nasilno. Ako je ovo nasilje sta je bilo paljenje Skupstine. Samozvanim demokratama je nasilje i nova koalicija koja je proizvod glasanja gradjana Novog Sada. E sad jesu li gradjani hteli ove i ovakve koalicije pokazace vreme ali od nasilja ovde nema ni "N". Sve je po zakonu redu i pravilima.Jos ako bog da da se pretresu JKP preduzeca i provere tenderi i malverzacije na koje su ukzivale Drzavne institucije kao recimo DRI e onda ce tek sve biti prava stvar a SNS ce dugo osati na vlasti. Ako budu radili kao sad vec verovatno bivsi gradonacelnik nece docekati i redovne izbore.
  • 27.08.2012 22:25
    Ima li ona odobrenje da govori u ime sva tri clana LDPa u Novom Sadu?
  • 27.08.2012 20:21
    Ne laje...
    ...kera radi sela...
    Posle dugog cutanja, koje je trajalo od kako su se "iznenadili" izbornim rezultatima pa sve do danas, oglasili se napokon novosadski LDP-ovci.

    Kao i u predjasnjim slucajevima, nisu rekli nista epohalno niti su nam otvorili oci nekim novim saznanjima, samo su ponovili ono sto su pre njih drugi rekli, upotrebivsi malo drugaciju formulaciju. Nista tu nije sporno, forma je sasvim nebitna, ali mora da se kaze da je gdja Piroski u pravu po pitanju sadrzine - najnovija politička dešavanja u Novom Sadu predstavljaju kriminalno i nasilno ponistavanje izborne volje gradjana. ...na zalost, to je jedino oko cega jeste u pravu. Sve ostalo sto je receno u saopstenju GO LDP NS nemusto je navodjenje opstih mesta, koje je motivisano nekim drugim "pobudama" i optereceno izvesnom dozom politickog slepila i odsustvom dodira sa realnoscu.

    "...oni koji zele da preuzmu vlast, koje naziva "drugom nasilnom stranom", mogu dovesti do "trajne političke, ekonomske i socijalne nestabilnosti u gradu i pokrajini"...ako je situacija koju sada imamo stabilna, sto se moze zakljuciti iz reci gdje Piroski, onda ne znam kakva bi to situacija trebala da bude da bi je ona ocenila kao nestabilnu, i to trajno :)

    "Krajnje je vreme da se prestane sa ponižavanjem gradjana otvorenom borbom za plen, odnosno funkcije koje ce mozda da traju samo naredne cetiri godine", rece gdja Piroski i ostade ziva!
    Trebalo bi je pitati kako je dosla na funkciju na koju je dosla i zasto se odjednom, nicim izazvana, politicki aktivirala...ah da, njoj funkcija nije vazna, njoj je stalo do gradjana, samo zbog njihove dobrobiti ona je tu gde jeste...trnu zubi od takve brige, to znaju mnogi...

    "LDP zahteva da se poštuje volja Novosađana iskazana na izborima i da se raščisti sa kriminalnim aktivnostima u aferi oko izgradnje autobuske stanice u Novom Sadu, kojom se poslednjih nekoliko dana bavi i Jelko Kacin, poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju", kaze se dalje u saopstenju...pominjanje Kacina je valjda zbog toga da bi se dalo "na tezini i vaznosti" recima u saopstenju, posto LDP, kako rece jedan komentator, ima 0 (slovima: nula) odbornika u Skupštini Grada Novog Sada...svima je jasno sta taj podatak govori, samo GO LDP NS kanda jos nije shvatio...ima dana :)

    Slag za kraj - gdja Piroski od GO SPO NS trazi da "javno osudi i iskljuci iz clanstva svoje preletace ili objasni gradjanima koji je motiv tako jak da se odbace principi stranke koje su u teskoj politickoj borbi gradili i prethodnih 12 godina"...sto se preletanja tice, dovoljno je reci da ima onih koji i malo duze pamte, pa se secaju izbora od pre 12 godina i na cijoj listi tada bese njen suprug...cvetalo je tada u julu, nije bila susa kao ove godine :)
    Ipak, mora da se oda priznanje, ovoga puta preletanje nije tako ocigledno, ako nista drugo, pol je razlicit, iako je iz iste kuce...
    Takodje, negde kroz reci provejava zal (suvise, ali ne i nemoguce bi bilo reci ljubomora) sto novosadski LDP nije na mestu ovdasnjeg SPO...verujem da bi se i tada nasla prava "cena" koja bi se lepo upakovala u floskule koje nam poslednjih par dana kao razlog preletanja prodaje SPO...

    Ne laje kera...


  • зики

    27.08.2012 20:18
    Лидијам,Лидија
    сигурно ниси имала намеру да разлајеш војвођанерске кере.
  • G

    27.08.2012 19:59
    @Anonimus - na stranu sve, meni nije poznato da je ijedan vođa neke političke stranke osuđen u Hagu. Poznato mi je da se vodi "pravičan postupak" protiv jednog od vođa, koji traje 9 godina koliko vremena se dotični bez ikakve presude nalazi u zatvoru. Moguće je da je u pitanju opklada, da će konačno i pravična Evropa da pokaže da ume da napravi proces dostojan Kafke, u kojem će višestruko nadmašiti aljkavost srpskog pravosuđa. Meni konkretno je nepoznat slučaj našeg nenormalnog pravosuđa da je lice držano 9 godina u zatvoru bez presude.
  • 27.08.2012 19:49
    @Sofronije
    sepita, koji lideri stranaka su haskom sudu,
    ako ne zna onda je to osoba pod nadimkom "krvavi vojvoda" SRS lider zla
    jest da nije jos osudjen, al dovoljno je sto je pod optuzbom zlocinca u zatvoru

    a njegove ruke, leva i desna su postale vodje naprednjaka
    a Nikolic vodi drzavu Srbiju u totalnu propast, malo se treba informisati i iz drugih izvora a ne samo sto dveri i njima slicni pisu i govore

    onda SM lider socijalista,je okoncao kao optuzenik u haskom zatvoru a Dacic njegov posilni je u vlasti

    prema tome samo malo zelje vratiti memoriju i sve ce biti jasno
    al' to neki ne zele, drzae se jednog te istog ko pijan plota
    svi su protiv Srbije, ne nisu svi,
    sama vlast cini da narod u Srbiji polagano nestaje
  • Kimi

    27.08.2012 19:43
    sta je ovo...

    zar sad svaki anonimusi iz beznacajnih stranaka moraju da se jave i kazu svoje misljenje?
  • sofronije

    27.08.2012 18:38
    anonimus 19.13
    .sta reci o strankama ,cije su vodje osudjene pred haskim sudom,a tek sta reci o ljudima koji glasaju za njih..????

    Leba ti, ko je su to vodje politickih stranaka osudjene pred Haskim sudom?

    Svaki slobodni i neslobodni punoletni gradjanin ima pravo da glasa po svom nahodjenju,uverenju.

    Ponekad ljudska glupost nema merila.
  • brka

    27.08.2012 18:02
    od vrelih guma preko playboya...
    ...pa sve do LDP-a kukuuu
  • ZoranNS

    27.08.2012 17:44
    Piroški ili ne
    Piroški ili ne, ova žena pametno zbori, ako ste nezadovoljni sa sadašnjom, šta ćete tek biti sa ovom novom, valjda niste mislili da se stvarno ovo dešava zbog vaše dobrobiti ili poštovanje vaše volje. SNS će brzo propasti, ovakvo ponašanje je koštalo DS, vi SNS-ovci ste to ponašanje nazvali osiono, ili sada više ne prepoznajete koje je osiono ponašanje, znaćete na sledećim izborima.
  • Steva gajdaš

    27.08.2012 17:35
    Šta hoće ova gospođa?
    Pa njen je gospodin muž Pira bio kandidat JUL-a. Sve se plašim da i sama nije glasala za Miru Marković, a sad bi nešto da PREOKREĆE. Kad bi svi kao što su ona i njoj slični nestali iz politike, svima bi nam lakše bilo. A LDP-ovci da su zaista hteli preokret ne bi propalu privrednicu postavili za menadžerku da svoje fleke iz privrede vadi u politici. Tol'ko.
  • 27.08.2012 17:13
    @ Anonimus br.2
    Na žalost, džaba im, kada bi glasanjem ponovo na vlast došli razni SNS, SRS, SPS, kriminalci, koji su bili na vlasti 11 godina ranije 1989.-2000., a i u Novom Sadu je SRS bio 2004.-2008. Šta reći o strankama, čije su vođe osuđene pred Haškim sudom, a tek šta reći o ljudima koji glasaju za njih. Sada će isplivati na videlo šta je ko muvao iz DS, ali nikako iz URS-a ili ne daj bože iz SNS (bivšeg SRS), jer to su anđeli pravednici naši.
  • 27.08.2012 16:35
    Reče Piroška čiji Preokret ima 0 (slovima: nula) odbornika u Skupštini Grada Novog Sada.

    Štampaj ti Vrele gume, ne razumeš ti šta je politika.

    Ali ovo je tek da se čuje za nju, da ih ne zaboravimo. Džaba im, kad bi sutra bili izbori opet ne bi prešli cenzus.
  • 27.08.2012 16:12
    Manimo se kojekakve analize
    Nego sta ocekivati od SRS=SNS
    ako su promenuli naziv stranke nisu IDEOLOGIJU

    te u tom pravcu treba i razmisljati

    Sta ocekivati od Tome radikala,Vucica radikala Ivice socijaliste ucenika SM itd

    zlo je sto su tako i na vlast stigli, e sada hoce i ostale da porobe
    jer oni su na vlasti na nivou drzave
    po njima, druge vlasti u vojvodjanskim gradovima ne moze biti

    ja HOCU pravu vojvodjansku vlast, bez
    radikala
    naprednjaka
    Cedinih letaca u fikcijama
    bez potomaka djilasa
    bez socijalista svih oblika
    hocu vojvodjansku vlast, moze se naci normalne osobe koje bi os i te kako bili dobri za Vojvodinu i Vojvodjane
    sada ne mogu od fukara da dodju do izrazaja
    ili jos gore, mozda bi naprasno nestali, tako je i Stambolic nestao
  • LDP

    27.08.2012 16:07
    ldp
    ..."Krajnje je vreme da se prestane sa ponižavanjem građana otvorenom borbom za plen, odnosno funkcije koje će možda da traju samo naredne četiri godine". Lokalni izbori na svim nivoima ce biti za najvise 2,5 godina...jer tako trazi EU.
  • Dejan

    27.08.2012 16:06
    Volja Novosađana
    Izborna volja NOVOSAĐANA je bila da se više ne oglašava lidija piroški,ldp je zbog nje dobio bar 5% manje glasova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna